Безотговорно! Шофьори без книжки предизвикват катастрофи в Пловдив

Крими

20-09-2014, 13:00

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

За щастие няма жертви

Два сигнала за катастрофи, предизвикани от неправоспособни водачи, са били регистрирани вчера в сектор "Пътна полиция" в Пловдив, съобщават от Областната дирекция на МВР в града.

И двамата нарушители са от Пловдив. Единият е 26-годишен мъж, който около 15,30 часа допуснал катастрофа с управлявания от него лек автомобил "БМВ". Това се е случило на кръстовище между ул. "Ландос" и ул. "Босилек". При извършване на ляв завой колата навлязла в лентата за насрещно движение и се ударила в лек автомобил "Хюндай" с 59-годишен водач, също от Пловдив. Двамата мъже са били прегледани в болница и освободени за домашно лечение. Алкохолните им проби са отрицателни.

Същия ден и 41-годишен мъж шофирал без да има свидетелство за управление на автомобил. На кръстовище между ул. "Тодор Александров" и ул. "Нева" мъжът предприел десен завой с лек автомобил "ДЕУ" и поради загуба на контрол колата се качила върху тротоара и блъснала 29-годишна пешеходка. Жената е настанена в болница за наблюдение. Водачът отказал да бъде изпробван с дрегер за алкохол. Издаден му е талон за медицинско изследване. Работата по случая продължава.