Ути бърка лютеница в центъра на Пловдив

Мисия Пловдив

21-09-2014, 09:15

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

Радост Петрова

Всичко от Автора

Кулинарни състезания за малчугани в Седмицата на благотворителността

Ути Бъчваров ще бъде звездата в днешната програма на Седмицата на благотворителността.  От 10,00 часа на площад Стефан Стамболов през Общината започва благотворителната Кулинарна академия, която ще води ТВ- готвачът по покана на дамите от Зонта клуб-Пловдив.

Атракционът на събитието тази година е приготвянето на вкусна, здравословна и традиционна за сезона лютеница по специална рецепта. За присъстващите са подготвени състезания за най-бързо нарязан морков, най-бързо обелен картоф и викторини с награди. В детската работилница малчуганите ще могат да изработят уникални картини, букети и картички от плодове, зеленчуци и други хранителни продукти. В инициативата ще се включат и пицарии „Верди“ с вкусна пица.

Докато къкри лютеницата, Ути ще показва на малчуганите и техните родители как да си приготвят здравословно меню за училищната раница. С ритъма на кръшна българска ръченица ще заври и вече познатата пилешка супа, запазената марка на Ути.

След приготвянето на лютеницата, бурканчетата с цена 2 лева, ще бъдат разпродадени на желаещите. Всички събрани средства ще бъдат дарени за каузата на Седмицата на благотворителността – облагородяването на района и спирките на Детската железница на Младежкия хълм, изграждане на съоръжения за игра за деца с увреждания, монтиране на рампи, поставяне на осветление, видео наблюдение, информационни табели, изграждане на чешма.