Конна база "Житница" - домакин на международно състезание

Спорт

21-09-2014, 10:04

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Вход свободен за любителите на паркура

Най-модерната конна база у нас, тази в пловдивското село Житница е домакин на турнир с международно участие за „Купа Житница”. Спортният комплекс „Тракиец”, който е оборудван по всички европейски изисквания на конния спорт, е домакин на състезанието по прескачане на препятствия в навечерието на Националния празник на България 22 септември.

В рамките на два дни – от вчера, на базата край Житница се провеждат изпитания по прескачане на препятствия, които ще подрежда паркур-майстора от Испания, притежаващ 3-то ниво- Игнасио Алварез.

Домакините от СК „Тракиец” съобщиха, че участие за надпреварата ще вземат и участници от Швеция,Турция и България. Турнирът „ Купа Житница”  придобива статут от международно значение. Наред с класирането, организаторите от СК „Тракиец” и спонсорите са предвидили и индивидуални награди. Сред тях са „Най-добър състезател при децата”. Наградата в тази категория е осигурена от община Калояново. За „Най-добър състезател при юношите до 18 години” е предвидено също специална награда,осигурени от фирми „Олтех” и „Калина Екуин”.  Домакините от СК „Тракиец” също ще дадат специален приз -„Най-добър състезател на турнира” под формата на парична премия плюс предметни награди.

Очаква се най-интересното състезание да бъде днес, в неделя, когато е предвиден паркур „изпитание на 140 см”. В него ще се впуснат конете, навършили 7 години. Наред с конните състезания, домакините са предвидили и редица забавление и игри за публиката, която ще се събере по трибуните на спортния комплекс. Състезанията днес започват в 10 часа. Входът е свободен.