Деца от ОУ „Елин Пелин” садят дръвчета в Световния ден за мир

Мисия Пловдив

21-09-2014, 11:56

Снимка:

архив

Автор:

Радост Петрова

Всичко от Автора

Ученици от цял свят се включват в еко-инициативата

Учениците от начален курс на пловдивското училище Елин Пелин ще се включат по своеобразен начин в Световния ден за мир на ООН, който отблязваме днес.

Едновременно със свои връстници от цял свят, те ще садят дръвчета днес от 12,00 в двора на училището на ул. "Ген. Колев" № 42.

Първите дървета ще бъдат засадени в Океания. Следвайки слънцето нови дървета ще бъдат засадени в Азия, Европа и Африка. Накрая тази верига от дървета ще достигне Америка.

Това събитие преминава с огромен успех всяка година. Миналата година над 5000 училища в 132 държави засадиха 600 000 дървета през този ден.

ОУ „Елин Пелин” е едно от двете сертифицирани еко - училища в Пловдив. Залесяването е важно част от „зеленото” обучение на учениците.

Днешното мероприятие е организирано от Програмата “Учим за гората“ /LEAF/ и ENO-Околна среда онлайн, глобално виртуално училище за екологично съзнание и устойчиво развитие. Училищата по целия свят, част от които е и ОУ „Елин Пелин” учат едни и същи екологични предмети и споделят своите учебни резултати в своята местна общност и по целия свят в мрежата.