Отново хвърчила над Шабла

Поредният фестивал е на 27 септември

Поредното издание на Фестивал на хвърчилата в Шабла ще се проведе на 27 септември от 10 до 18 часа в местността „Малкото море" южно от фара на нос Шабла. Фестивалът е посветен на световно застрашения от изчезване вид птица – червеногуша гъска.

В програмата на фестивалния ден е включен парад на хвърчилата, демонстрации по майсторско управление на хеликоптери, работилници за хвърчила на място, игри и състезания за деца и родители, конна езда, пътешествия с каяци в морето, екскурзии за наблюдение на птици, фотоизложба, библиотека под открито небе, палатка на приказките, презентации, филмови прожекции и други изненади.

.Организатори на фестивала са Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) и община Шабла, в партньорство с RCHeliTeam - фото и видео заснемане от въздуха, ателие по изобразително изкуство "Стела и Дара", конна база "Борисови", Sea Adventure, Търговско-промишлена палата – Добрич, Зелен образователен център – Шабла, Център за социална рехабилитация и интеграция – Шабла, Обществен център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР).