Бивш монах разкри нови извращения в Бачковския манастир

Мисия Пловдив

21-09-2014, 15:58

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Групово изнасилвали полусирак, в светата обител му предлагали гей отношения

Покъртителната история на 37-годишния Люцкан Тенекеджиев накара водещата на „Съдебен спор“ по Нова телевизия Нана Гладуиш на няколко пъти да се хване за главата и да възкликне „Айде стига бе“. Няколко от зрителите в публиката също шашнато ококориха очи, докато гледаха встъпителния репортаж и чуха след това на живо разказа на мъжа. Люцкан се обърнал към предаването по наглед формален въпрос. Историята на живота му се оказа покъртителна от самото начало. Когато бил на три години, родителите му се разделили. Майка му го оставила на бащата и се оженила повторно. Бащата, който бил алкохолик, го завел в дом за сираци „Минко Минков“ в Ямбол. Там детето живяло до 18 години. През това време преживяло истински ужас, било бито и многократно изнасилвано. По думите на Люцкан, учителите и директора били наясно с издевателствата, но си мълчали. Той бил подложен дори на групово изнасилване от по-големи момчета.

Когато не можел повече да стои в дома, Люцкан се замонашил. Освен че водил служби там, той получавал неприлични предложения „аз да съм пасивния, те да са активните“. Той с мъка им отказвал. Единият от тези случаи бил в Бачковския манастир. Дядо Евтимий от манастира в Голямо Буково го карал да му търси гейове „в Бачковския, в Троянския манастир да ми водя такива монаси да се забавлява“. Намирал съм“, призна той.

Заради това и по други причини Люцкан хвърлил расото. Сега, обаче, трябва да поднови личната си карта, а няма адрес, на който да се регистрира. Затова мъжът хваща пътя през нощта и 14 часа върви пеша от Сливен до Казанлък – 84 км, за да се срещне с биологичната си майка Иванка Димитрова. Молбата му е тя да му позволи да се регистрира на нейния адрес, за да може да получи лична карта.

При вида на сина си пред вратата, жената побърза да затвори. Тя сто пъти повтори, че нищо не може да направи, защото апартаментът е на сина й от втория брак. Отказа му и филия хляб, въпреки че не е ял с дни. Трогателната му история и признанието, че два пъти се е опитвал да се самоубие, не я развълнуваха особено. Тя заяви категорично, че не иска да го чува, не иска да го вижда, има друго дете, при което е на гости.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен