Бактерия в млякото и хляба ни прави по-добри човеци

Животът

21-09-2014, 16:21

Снимка:

Хлебни къщи

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Норвежка арт-терапевтка ще ни учи на добри практики

Водеща норвежка арт-терапевтка ще меси хляб в Пловдив в периода 21 и 25 септември 2014 г. Визитата е по покана на Мрежата „Хлебни Къщи“ по програмата за подкрепа на НПО.

Още на  22 септември в 11,30 в хостела срещу Хисар капия (ул. 4-ти януари №3) Ева Бакеслет ще разкаже за иновациите в социално-терапевтичните практики в Норвегия и как изкуството, социалният активизъм и терапията се пресичат и смесват с теорията и практиката, за да се постигнат устойчиви резултати в условия на динамични лични и обществени промени. Важна част от работата на Ева Бакеслет е да изследва живите култури, природните процеси и връзката им със социалните отношения и моделите на поведение при хората.

В Пловдив Ева Бакеслет ще разкрие каква е връзката между микробиологичните процеси на ферментация при хляба и млякото и процесите в една общностна динамика, какво можем да научим от бактериите, които си сътрудничат и обменят енергия и информация, за да може един хляб да втаса, как една бактерия може да ни научи да бъдем по-добри човешки същества, как бихме могли да съчетаем екология и изкуство. Там ще се проведе среща-уъркшоп, на която са поканени всички, които имат интереси в сферата на изкуството, арт-терапията, екологията, етнографията, антропологията, кулинарните традиции, интердисциплинарните изследвания, микробиологията и социологията.