ПловдивУтре: 22 септември

Животът

21-09-2014, 18:43

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Mariana

Всичко от Автора

Още по Темата:

Само в ПловдивУтре

Предстоящи събития в Пловдив и региона

Норвежкият арт-терапевт Ева Бакеслет ще разкаже в 11,30 в хостела срещу Хисар капия (ул. 4-ти януари №3) за иновациите в социално-терапевтичните практики в Норвегия и как изкуството, социалният активизъм и терапията се пресичат и смесват с теорията и практиката.

В Пловдив Ева Бакеслет ще разкрие каква е връзката между микробиологичните процеси на ферментация при хляба и млякото и процесите в една общностна динамика, какво можем да научим от бактериите, които си сътрудничат и обменят енергия и информация, за да може един хляб да втаса, как една бактерия може да ни научи да бъдем по-добри човешки същества, как бихме могли да съчетаем екология и изкуство.

От утре разрешават риболова на Гребната база. От 8.00 до 17.00 часа ще може да се лови риба от южната и северната алея на базата. В канала има достатъчно количество риба, съобщават от общината. От шест години водното съоръжение се завирява с бял амур, който контролира обрасването с водна растителност, както и бял толстолоб за контрол върху развитието на фитопланктона. Масовият риболов на Гребния канал е забранен от 2008-ма година, но периодично той се разрешава с цел поддържане на екосистемата.

На 22 септември /понеделник/ от 16:00 часа в центъра на с. Червен, община Асеновград ще се даде начало на проекта за водоснабдяване на селата Горнослав-Червен-Долнослав-Леново-Искра. Той е на обща стойност над 1 млн. лв. и е финансиран от ПИП "Разстеж и устойчиво развитие на регионите.