Елате на "Адреса на вечността" в Стария Пловдив!

Мисия Пловдив

22-09-2014, 08:40

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Петя Терзийска

Всичко от Автора

Още по Темата:

От 22 до 28 септември калдъръмените улички оживяват

Седем дни пътуване през времето, срещи на вярата и докосване до съкровища

15 старинни часовници, които са реставрирани и отмерват точно времето, ще забият силно в 17 часа днес, за да дадат старт на тазгодишните Празници на Стария град в Пловдив.

Мотото на Празниците тази година е "Адрес на вечността", а изложбата, посветена на историята на часовниците, носи името "Стрелките на времето". Нарекохме я така, с идеята да върнем синхрона и да отмерваме точно и равноделно минало, сегашно и бъдеще време, обясни директорът на институт "Старинен Пловдив" Амелия Гешева.  Изложбата ще бъде подредена в къща "Недкович", като входът както за нея, така и за всички останали събития от програмата на Празниците, е свободен.

От 19 часа на Античния театър започва концерт-спектакъл на ансамблите "Тракия" и "Филип Кутев", който ще премине под мотото "Заедно". Над 150 изпълнители ще вземат участие в спектакъла, като първо всеки ще представи отделна програма, а след това заедно ще излязат на сцената, за да поздравят пловдивчани и гости на града.

Традиционните Празници на Стария град тази есен ще продължат цяла седмица - от 22 до 28 септември.  Седемте дни ще са наситени с изложби, концерти, шествия и традиционния Панаир на занаятите, който започва на 25 септември. В него ще участват близо 50 майстори занаятчии, както и 10 майстори ковачи, двама от които от Великобритания, двама от Македония и шестима от България.

Пълната програма на Празниците в Стария град вижте тук! Не ги пропускайте!