Сикрет сървис слага КПП пред Белия дом

В петък имаше два опита за проникване в президентството на САЩ

Секретната служба на САЩ разглежда въпроса за поставяне на контролно-пропускателни пунктове на публични места около Белия дом, съобщи АП, цитирайки говорител на правоохранителните служби.

Според високопоставен източник този проблем е бил разискван и по-рано, но неотдавнашните инциденти са подтикнали Сикрет сървис да го обсъди без отлагане. В петък имаше два опита за проникване в президентството на САЩ. Агенти на Сикрет сървис арестуваха 42-годишния Омар Гонсалес от Тексас, който прескочи през оградата на Белия дом и стигна до главния вход.

Според службата, най-притеснителното е, че нарушителят е можел безпрепятствено да влезе в сградата. По-малко от 24 часа след този инцидент, друг човек се опита да влезе в Белия дом. Мъж се приближил до един от входовете и се опитал да мине през него в охраняемата зона, но е бил спрян. След това той се качил в автомобил с номер от Ню Джърси и отишъл пред друг охраняван вход, като отказал да се подчини на заповедите на пазителите на реда и да напусне мястото. Тогава бил арестуван.