Първанов се разделил със съпругата си?

Зорка била против мъжа и да става партиен лидер след президентския си мандат

Бившият държавен глава Георги Първанов и съпругата му Зорка са разделени, пише в. „Всеки ден“.

Слуховете тръгнали от факта, че г-жа Първанова не е присъствала на нито едно предизборно мероприятие на партньора си.

Тя не се появи и когато бившият президент обикаляше и агитираше по време на кампанията за евроизбори през май.

Близки до Първанов твърдят, че той и съпругата му, с която имат почти 35 г. общ живот, все още делят един дом, но Зорка била категорично против след края на президентския си мандат мъжът й да става партиен водач и да обикаля страната като функционер.

Според Първанова, която е историк, половинката й не трябвало да се включва в партийни битки, а да запази авторитета си като бивш президент.

Няколко месеца преди той да напусне „Дондуков“ 2, Зорка разкри в телевизионно интервю, че очаква края на президентския мандат на съпруга си с облекчение и удовлетворение.

Тя никога не е крила, че още през 1991 г. не е била във възторг от идеята Георги Първанов да влезе в политиката.

Зорка била и против кандидатирането му за президент през 2001 г., но признава, че мъжът й обича предизвикателствата. Според слухове, обаче, сега тя решила публично да пореже съпруга си, като не се появява на другарските му сбирки.

Няма как да не прави впечатление и че бившият президент непрекъснато е в компанията на певицата Николина Чакърдъкова и на пернишката кметица Росица Янакиева.

Развръзката очевидно предстои и скоро ще се разбере дали Зорка Първанова е избрала пътя на бившата съпруга на руският президент Владимир Путин Людмила, която призна, че вече не харесва голямата публичност, която предполага статутът на съпругата на висш политик.