Кюфтета разделиха ходжа и кандидат-булката му

Животът

22-09-2014, 10:07

Снимка:

framar.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Миграционните се престарали с подробностите от първата среща между двамата

Властите в Кърджали се "престараха" в опит да покажат какво значи външна граница на Европейския съюз. Миграционната служба обяви брак между родопски ходжа и туркиня за фиктивен защото… двамата похапнали "различни ястия" по време на първата си официална среща. Тя се състояла в дома на жената в Турция.

По време на интервюто пред отдел "Миграция" в Кърджали мъжът от крумовградско село посочил, че му било сервирано "турски чай, супа, салата и голяма риба", докато според спомените на съпругата му менюто било "турски чай, супа, кюфтета, пилаф и малки пържени рибки", разказват полицейски източници. Несъответствие в отговорите имало и при обстоятелството дали след това двамата са се разхождали сами в града или с придружители, както и къде е спала тогавашната кандидат-булка: в спалнята със сестра си или в хола "на големите дивани".

Тези и други противоречия били достатъчни за началника на група "Миграция" към Областната дирекция на МВР в Кърджали да откаже разрешение за продължително пребиваване в страната на турската гражданка З.М.

Двамата с българския гражданин Ш.М. се запознали през 2010 година. З.М. имала вече един брак зад гърба си, но нямала деца. През 2012 година двамата, заедно с роднини, извършили религиозния обред "нишан" (годеж), а няколко месеца по-късно сключили брак в Турция, като на сватбата им присъствали 200 души.

След решението на миграционните власти, турската гражданка отнесла казуса пред съда в Кърджали. В крайна сметка административните магистрати счетоха, че не са налице съществени противоречия относно "паметните" за двамата събития преди брака и отмениха отказа за даване на разрешение за продължително пребиваване на чужденката и върнаха преписката за ново разглеждане при началника на група "Миграция" към дирекцията на полицията в Кърджали, пише 24rodopi.com.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен