Есенни грижи за красотата

Животът

22-09-2014, 15:01

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Красота у дома

Каква си ти? Пролет, лято, есен или зима

Ето няколко процедури, които ще подготвят тялото за хладното време

Есента е най-подходящият сезон за възстановяване на красотата на нашата кожа, коса и нокти. В резултат на щедрите слънчеви лъчи през цялото лято организмът ни е изпитвал силен стрес. Как са отстраним нанесената вреда и да се подготвим за студа? Смяната на сезоните предизвиква у много хора проблеми, свързани с кожата – тя се зачервява, става по-чувствителна и раздразнена. И разбира се, обезводнена от лятото. Ето защо вие задължително трябва да извършите следните процедури:
1. Подхранване на кожата
Вашата задача е да се погрижите за кожата на цялото тяло – започвайки от лицето и завършвайки с ходилата. След взимането на душ или вана нанесете с масажни движения върху кожата подхранващ крем. Не бързайте – отделяйте внимание на всеки един участък от кожата. След това се посветете на грижи за лицето. Вероятно през лятото кожата там е станала по-чувствителна и вие се нуждаете от друг крем за лице. Не правете икономии и си купете крем, който ще удовлетвори потребностите на кожата от влага и питателни вещества. Кремът с розово масло ще успокои чувствителната и суха кожа, а кремът, съдържащ термална вода, ще премахне зачервяването и кожното раздразнение. Много полезни са и различните маски за лице. Особено тези, които съдържат мед. Медът притежава уникални свойства: не само освежава кожата, но и възвръща нейната мекота и гладкост. Не трябва да се забравя, че тези маски могат да се използват от хората, които не страдат от алергия към меда.
2. Грижи за устните
Кожата на устните е много тънка и чувствителна. Тя изсъхва лесно под въздействието на слънцето и вятъра и затова по време на прехода от лятната горещина към есенния студ тя се нуждае от особени грижи.
В никакъв случай не ближете устните си – така те ще се обезводняват още по- лесно. Възползвайте се от балсама за възстановяване на кожата на устните, който се нанася преди сън. Ако имате възможност, откажете се от използването на трайните червила. Употребявайте гланц за устни, който не изсушава кожата.
3. Грижи за лицето и кожата
Редовно си правете пилинг на лицето и тялото. Той ще ви помогне да премахнете загрубелия през лятото слой кожа. Подходящи са пилинг маските с екстракт от зелен чай, които възвръщат на кожата нейния жизнен блясък и гладкост.
4. Използвайте ароматични масла за кожа.
Ароматичните масла ще възстановят красотата на кожата ви за минимален срок. Камелията и лавандулата са идеални за чувствителната и раздразнена кожа.
5. Грижи за косата
Снабдете се с козметични средства, съдържащи протеини – те ще помогнат за възстановяването на косата след летните горещини. Използвайте шампоани и маски за коса, съдържащи ароматични масла – те са полезни както за косата, така и за кожата.
6. Защитете ръцете си.
Ако през лятото кожата на ръцете ви е станала суха и се бели, вие трябва да проведете интензивен курс за нейното възстановяване. Няколко пъти преди сън обилно намазвайте ръцете си с подхранващ крем и си поставяйте памучни ръкавици.

tia.bg