Хора с увреждания на Поход за независимост в София

Инициативата е израз на протест на хората с увреждания срещу корупционните и неефективни политики в сферата на уврежданията

Центърът за независим живот ще проведе във вторник Поход за независимост „Не съм Роден за тук“ за трета поредна година в столицата.

Инициативата е израз на протест на хората с увреждания срещу корупционните и неефективни политики в сферата на уврежданията в страната, които през последните повече от 20 г. направиха българите с увреждания най-бедни в Европа.

На протеста хората ще настояват за качествено ново законодателство, което да бъде напълно синхронизирано с Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания.

Началната точка е пл. „Света Неделя“, откъм улица „Съборна“ в 11:30 часа, а половин час по-късно шествието ще тръгне по ул. „Съборна“, ул. „Леге“, за да стигнат до подлеза пред Президентството, който е съвършено недостъпен, и да продължат по бул. „Цар Освободител“ до Националната художествена галерия, където хората в инвалидни колички не можаха да се насладят на изложбата на Роден.

Към Похода за независимост в София се присъединяват Варна, Бургас и Стара Загора. Хора с увреждания, майки с колички и граждани, подкрепящи инициативата ще се съберат на недостъпни места в градовете им, съобщава „24 часа“.