УХТ открива новата учебна година

Висшето училище посреща официални гости от страната и чужбина

Университетът по хранителни технологии – Пловдив днес тържествено ще открие новата академична 2014/2015 година. В 9.00 часа в двора на УХТ започва празнична програма. Церемонията по откриването е в 10.00 часа в аула "Милен Бешков" (Централен корпус). Ръководството на УХТ ще посрещне официални гости от страната и чужбина. Сред тях кметът на Пловдив Иван Тотев  и представители на Общината, делегация от Московския държавен университет по технологии и управление и Посолството на Руската федерация в България, ректори на пловдивските висши училища, представители на Съвета на настоятелите на УХТ.

Проф. д.и.н. Валентина Иванова – ректор на Московския държавен университет по технологии и управление, ще бъде удостоена с почетното звание "доктор хонорис кауза".  През 2013 г. в приветствието си към делегатите на юбилейната научна конференция "Хранителна наука, техника и технологии" по повод 60-годишнината на УХТ проф. д.и.н. Валентина Иванова заяви, че партньорството между Университета по хранителни технологии и Московския държавен университет по технологии и управление е дългогодишно и резултатно.

В 11.00 часа започва откриването на изцяло обновени учебни лаборатории в катедра "Технология на месото и рибата", след което домакините ще продължат до 12.00 часа с празнична програмата.

УХТ проведе успешна кандидатстудентска кампания и изпълни на сто процента държавната поръчка за образователно-квалификационните степени "бакалавър" и "магистър", като общо бяха приети 894 студенти, както и 150 студенти "платено обучение". И след тази кандидатстудентска кампания интересът към специалностите на Университета по хранителни технологии е реален факт.