Стоичков с българското знаме на интервю с Роналдиньо (видео)

Най-успелият български футболист за всички времена Христо Стоичков взе интервю в Мексико от друг носител на "Златната топка" и бивш играч на "Барселона" - бразилеца Роналдиньо. В момента световният шампион за 2002 г. е футболист на "Керетаро" и вече дори успя да се разпише в местното първенство, макар и от дузпа.

По време на интервюто Камата бе с блуза, на ръкава на която се виждаше българското знаме. Христо работи от началото на годината за базирания в Маями испаноговорящ тв канал "Унивисион", а интервюто с Роналдиньо бе излъчено в програмата "Контакто депортиво".

Ето какво си казаха двамата велики играчи на "Барселона":

- Добър ден, тук сме със звездата Роналдиньо, за мен просто Диньо. Благодаря ти за времето, което ни отделяш. След толкова много трофеи, които си спечелил, как се чувстваш сега в Мексико? Това нова възможност ли е за теб и какво очакваш да направиш тук?

- Много добре се чувствам, изключително съм доволен тук. Това е нова страна за мен, с различна култура и различен футбол. Надявам се да се преставя добре, защото дойдох с голямо желание. Искам да продължа да нося радост на хората.

- Познавам те добре, ти си скромно момче. Много си играл с играчи като Иниеста, Шави, Виктор Владес, когато те бяха млади и непознати. Много хора не те познават, но смяташ ли, че можеш да предадеш огромния си опит и на младите футболисти, които са около теб в новия ти клуб?

- Да, ще се опитам да направя всичко възможно, за да им помогна. Както преди това са го правили играчи като Ривалдо, Ромарио и други, които също бяха в "Барселона".

- Тук - в Мексико, очакват, че големият Роналдиньо ще демонстрира извънземен футбол. Познавам те добре, ти имаш ли вътрешното усещане, че с теб отборът ще заиграе наистина по-добре?

- Дойдох тук точно заради това. Проектът, който ми представиха, е доста амбициозен, макар и в бъдеще време. Всички се надяваме да започнем да печелим и да творим история. Много искам това да стане и вярвам, че е възможно за кратко време да свършим много работа.

- Твоят настоящ треньор (Игнасио Амбрис - б. а.) е един от футболните символи на Мексико. Преди малко разговарях с него и той каза колко много вярва в теб, колко разчита на целия отбор да направите нещо голямо. Но ти самият готов ли си за това предизвикателство?

- Да, чувствам се напълно готов. Преди два месеца започнах отново пълноценно да тренирам. Тук съм само от броени дни, но вече спечелихме и първата си победа. Адаптирах се напълрно. Надявам се да дадем на хората тази радост, която те очакват от нас.