Директорката на яслата с разваленото сирене напуснала сама

Текат масови проверки в "Западен", резултатите - до края на седмицата

Заповед за уволнение ще получат готвачката и домакинката на детска ясла "Сто усмивки" в "Западен", заради седемте килограма сирене с изтекъл срок на годност в хладилника на детското заведение. 

Наказание "последно предупреждение" е получила и директорката Десислава Иванова. В края на миналата седмица обаче тя сама е решила да подаде  оставката си. 

Деца не са консумирали от забравения продукт, който е оставен в хладилника до изтичане на срока, посочва официалният доклад на Агенцията за безопасност на храните след приключване на проверката, съобщава Радио Пловдив.

Междувременно са поръчвани нови партиди сирене за малчуганите, уточни районният кмет Димитър Колев. Той подчерта, че администрацията ще организира среща с родителите, за да им обясни, че нито едно дете не е вкусвало от продукта, защото той е намерен вакумиран. 

В осемте детски градини и двете ясли в района текат проверки на входно-изходната документация на храната, която получават децата. Очаква се те да приключат в края на седмицата. До този момент обаче други нарушения не са открити.