Маратон по масово четене в Бургас

Мисия Бургас

23-09-2014, 14:23

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Регионална библиотека „Пейо Яворов” се включват в националната кампания "Чети с мен”

Маратон за масово четене. ще се проведе тази  от 11 часа неделя в двора на Детския отдел на Регионалната библиотека в комплекс "Изгрев". В него може да участва всеки, който книгите, като си донесе своя книга и почете в приятелската компания на други книгомани.

„Чети с мен, доведи приятел” е мотото на кампанията на Министерство на културата, която цели насърчаване на четенето и грамотността сред гражданите от всяка възраст.

С включването си в националната кампания, Библиотека „П. Яворов” и Детско студио за съвременно знание „Познайко” отправят  предизвикателство към най-малките читатели, за които се предвиждат забавни състезания и занимателни игри. Да се измери прочетеното в сантиметри, бързо откриване на отговора на въпрос, скрит сред куп от справочна литература, писане на писмо до автора на любима книга, игра на „илюстрации” –  са част от забавленията, които двете организации предвиждат за децата. Всеки доведен приятел или родител ще бъде скъп четящ гост на събитието и със сигурност ще изживее един различен неделен ден - релаксиращ, одухотворен, забавен и весел!