Ботев смаза Локо от Мездра с 4 гола

Спорт

23-09-2014, 17:59

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Летящ старт за канарчетата в борбата за Купата

Ботев Пловдив се класира за осминафиналите за Купата на България, след като успя да пречупи Локомотив Мездра като гост с 4:0. Канарчетата вкараха и трите си гола след почивката, а герои за тима на наказания за този мач Вили Вуцов бяха Иван Цветков, Мариян Огнянов, Алекс Колев и Серкан Юсеин.
Канарчетата натиснаха още от първите минути. Иван Цветков бе много деен в предни позиции и като цяло канарчетата контролираха събитията на терена. Вратарят на мездренци Сайков обаче направи доста спасявания. Гостите изпълниха куп корнери, но домакините някак успяха да запазят нулевото равенство цяло полувреме.
Настойчивостта на по-опитния отбор даде резултат в 58-мата минута. Класата на Иван Цветков си каза думата. Ветереанът се пласира отлично в наказателното поле и след като получи топката, я прати в мрежата за 0:1. Десетина минути по-късно всичко приключи, защото Ботев вкара втори гол, който пречупи изцяло Локомотив. Мариян Огнянов стреля от фаул и след рикошет, кълбото се озова в мрежата на Сайков за втори път.
Десет минути преди края влезлият на почивката Алекс Колев също се разписа с известна доза късмет. Малко след това друга резерва Серкан Юсеин направи разгрома за съперника още по-голям 0:4. Това би е крайният резултат от мача.
Състави:
Локо Мездра: Сайков, Балджийски, Ганчев, Георгиев, Василев, Ст.Янков, Павлов, Я.Янков, Н.Цветков, Петков, Чаворски
резерви: Ив.Иванов, Кътов, Миков, Мишев, Цветанов, Стоянов, Барбов
треньор: Иван Редовски
Ботев: М.Иванов, Галешчи, Инез, Николов, Марин, Христов, Огнянов, Иршак, Васев, Цветанов, Ив.Цветков
резерви: Стаховяк, Айтов, Филипо, Терзиев, Юсеин, Милев, Колев
треньор: Светослав Гърков

 

Още за спорта четете в Sportonline.bg