Каварна стартира проект „Шанс за всяко дете”

Дейността ще продължи 22 месеца

Община Каварна стартира проект „Шанс за всяко дете" по Програма „Деца и младежи в риск", съобщават от там. Дейностите по проекта, в които ще участват седемте целодневни детски градини, ще се реализират в продължение на 22 месеца.
Бенефициентът е предвидил обучение и подготовка за работа в мултикултурна среда на педагогическите специалисти от детските заведения, както и на двамата ромски медиатори, които са важна част от проекта. Предвижда се активна работа с родителите, както и доставка на оборудване за забавачниците.
Заложени са и строително – ремонтни дейности, чрез които средата, в която се обучават и възпитават каварненските малчугани, ще стане по-привлекателна. Община Каварна ще работи и за социалното включване на децата и техните родители чрез посещения на културни институции, екскурзии, игри, концерти, празници и работни посещения в норвежки общини и детски заведения.
Образователната толерантност и многообразието са също част от мащабния проект. Подрастващите ще имат допълнителни занимания в детските градини, съпътствани с множество изяви, ще бъде разработен и специален наръчник „В помощ на родителя".
Публичносттта е постоянен индикатор на дейностите по проекта и тяхната реализация. Чрез този проект община Каварна продължава трайната тенденция за образователна интеграция на децата, като в тази посока до момента се работеше както със собствени средства, така и европейски проекти и национални програми.