В Добрич обсъждат перспективите пред туризма, земеделието и образованието

Днес е и откриването на академичната година във ВУМК

Учени от Българската академия на науките и от Висшето училище "Международен колеж" в Добрич ще обсъждат на конференция проблемите и перспективите пред развитието на туризма, земеделието и образованието в България, съобщиха от БАН. Форумът е днес и утре и е посветен на 145-годишнината на БАН.

Конференцията съвпада с откриването на академичната година във висшето училище и с празника на Добрич. Участниците в конференцията - учени и представители на местния бизнес, ще обсъждат проблемите на финансирането на висшите училища в България като ключ към реформата във висшето образование, ролята на Добруджанския земеделски институт в развитието на аграрната наука в региона. На форума икономисти, аграрни специалисти, експерти по туризма и образованието ще представят свои доклади по темите. Форумът ще бъде открит от чл.-кор. Димитър Димитров - от името на председателя на БАН, от областния управител на Добричка област Недко Марчев и кмета на общината Детелина Николова.

На конференцията като специален гост е поканен вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков.