Телефонните измами в София продължават

Нова жертва на алоизмама се раздели с 3 000 лева

Възрастна жена даде близо 3000 лева на телефонни измамници в София. Случката се е разиграла снощи около 22 часа в столичния квартал „Гоце Делчев“.

Снощи пенсионерката получава телефонно обаждане. Неизвестен мъж й обяснил, че трябва да получи важни документи за сина си, който е в чужбина. Възрастната жена, която е около 80-годишна, повярвала. Малко по-късно отново получава телефонно обаждане. Неизвестните мъже й казали, че за да получи документите, трябва да даде известна сума пари.

Пенсионерката събрала средствата, които имала вкъщи, малко над 2700 лева. След това слязла пред входа и ги предала на човек, който я чакал пред блока. Чак след това възрастната жена се усетила, че вероятно е станала жертва на телефонни измамници.
Сигналът е подаден в полицията около 22 часа.

Само преди дни по подобен начин беше измамена 86-годишна жена, живееща на столичния булевард "Витоша". Тя даде около 1500 лева и бижута на хора, представящи се за лекари, от името на директора на болница "Пирогов". В полицията работят по версията, че не е изключено двата случая да са дело на една и съща група за измами.