Представят новите тенденции в оборудването на класните стаи

И педагози от Добрич ще присъстват на информационната среща

На 25 септември във Варна директори и преподаватели от местните училища и учебните заведения в региона ще имат възможност да се запознаят  с най-новите тенденции в оборудването на класните стаи. Интерактивни дъски и таблети за всеки ученик са само част от иновациите, които проектът „Креативна класна стая“  цели да въведе.

Центърът за творческо обучение ръководи проекта с подкрепата на Майкрософт България, в контекста на Национална програма “ИКТ в образованието” на МОН. Във връзка с националната програма, Центърът за творческо обучение организира редица информационни срещи в различни градове в България. Гости на срещата този четвъртък ще бъдат директори на училища и преподаватели по информационни технологии от Варна, Добрич и Разград. Официален гост на събитието ще бъде и началникът на Регионалния инспекторат по образование – Разград - Илиян Дочков. Всички желаещи да присъстват трябва да попълнят онлайн регистрационна форма на сайта: https://www.surveymonkey.com/s/ZXMJ5KM. Участието в събитието е напълно безплатно.

Проектът за „Креативна класна стая™“  се основава на модела „едно към едно“, по-известен като „преносим компютър за всеки ученик“. Той може да бъде приложен във всички учебни предмети и сред ученици на всяка възраст. Проектът Креативна класна стая™ е успешно реализиран в няколко училища в страната, а кампанията за неговото популяризиране вече стартира в Стара Загора, Бургас и Русе. Екипът на Центъра за творческо обучение ще обиколи общо 11 града, между които Плевен, Пловдив, Велико Търново и София, съобщава Сиянна Лилова от Центъра по творческо обучение.