Мними инкасатори събират пари за ток по къщите

От EVN България предупреждават клиентите да не плащат!

Измамници, представящи се за служители на EVN България тръгнаха по къщите. Мнимите инкасатори събират пари за ток от нищо неподозиращите клиенти. Те обяснявали, че вече има нова схема и парите ще се събират на ръка по домовете.
От EVN България алармират, че става въпрос за измама и „инкасаторите” не са техни служители. От дружеството предупреждават своите клиенти да бъдат бдителни и в никакъв случай да не плащат на ръка извън касите.
Тази седмица е постъпил сигнал от клиентка от гр. Кърджали за това, чена 12.09.2014 г. е била посетена в дома си от неизвестно лице, неправомерно представило се за служител на дружеството. Неизвестното лице е поискало от клиентката да заплати на място и в брой сума за консумирана електроенергия. След като клиентката е поискала легитимация от страна на мнимия служител, той е отказал и е напуснал. Така благодарение на съобразителната реакция на клиентката, измамната схема не се е реализирала. След получаване на сигнала дружеството е информирало органите на МВР.
С цел защита на своите клиенти EVNБългария уточнява, че събиране на дължими суми за консумирана енергия никога не се извършва в брой и на място от техници или отчетници на дружеството. Това става само в касови салони, чрез системата ''EVNОнлайн плюс'' през интернет на https://www.evn.bg/Online-Services/Login.aspxили по банков път. Детайлна информация за начините на плащане е налична на:
http://www.evn.bg/Chastni_klienti/Obsluzhvane/Nachin_na_plashtane.aspx
Всеки сътрудник на EVN България разполага със служебна карта, в която са упоменати неговите правомощия, произтичащи от Закона за енергетиката. При поискване от клиентите всеки сътрудник е длъжен да се легитимира с тази карта.
EVN България съветва клиентите при всяко съмнение да сигнализират в дружеството на денонощна телефонна линия 0700 1 7777.