Кандидат-депутати на ГЕРБ коментираха в Радомир темата за образованието

Целта на форума бе да бъдат обсъдени основните акценти от предизборната програма на ГЕРБ

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Перник дискутираха проблемите в образованието с представители на сектора в Радомир. Целта на форума бе да бъдат обсъдени основните акценти от предизборната програма на ГЕРБ и предвидените в нея промени, които да подпомогнат развитието на образованието. „Партия ГЕРБ доказа, че умее не само да печели доверието на хората, но и да го съхранява. Причината за това е, че ние работим за развитието на страната ни.  Ние сме категорични, че са необходими повече средства за образование и наука. Те трябва да бъдат насочвани към мерки, които да отговарят на потребностите на пазара на труда и бизнеса“, заяви водачът на листата д-р Вяра Церовска.

Кандидатът за народен представител Ирена Соколова допълни, че политическата програма на ГЕРБ е извадила като приоритет именно образованието и мерките за развитие на сектора. „Българските учители работят при много тежки условия. В нашата програма са залегнали мерки, чиято цел е да променят това. Ние вярваме, че инвестицията в доброто образование, всъщност е инвестиция в бъдещето на страната ни“, каза тя.

По думите на кандидата за народен представител Емилия Грозданова образованието е важен фактор, който е от значение и за икономическото развитие на страната ни. „ГЕРБ иска развиването на модерно образование и по-високи доходи за учителите, но и по-висока квалификация на кадрите“, подчерта Грозданова.

„Призоваваме ви на 5 октомври да гласувате за ГЕРБ, за да осъществим и променим състоянието на българското образование. Нека поемем отговорност и да направим  правилния избор“, обясни кандидатът за народен представител и трети в листата на ГЕРБ-Перник Светослав Кирилов.