Маркови дрехи и предмети - менте "арестуваха" на "Капитан Андреево"

Животът

24-09-2014, 18:23

Снимка:

Агенция Митници

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Мики Маус е най-масово фалшифицирания анимационен герой

9 462 детски, дамски и мъжки дрехи, носещи знаци на  световноизвестни търговски марки, бяха разкрити при два поредни случая от митнически служители на Капитан Андреево.

 При първия случай стоката е била превозвана от камион с турска  регистрация, пътуващ от Турция за Босна и Херцеговина. Поради съмнение за наличие на недекларирани стоки е извършена проверка на товара с рентгенова апаратура, при която са забелязани необичайни плътности. По тази причина е митническите служители извършват и физически оглед на товарното помещение. При проверката, сред декларираните 397 колета с различни стоки, са открити и общо 5 962 текстилни изделия, по-голяма част от които дамски и мъжки якета с логото на Calvin Klein,  спортни долнища и екипи Adidas, както и детски тениски и спортни комплекти с логото на Disney и с изображение на популярния  анимационен герой Мики Маус. Проверяващите откриват и 32 недекларирани  часовници с марка „Vegans" и 25 кг тютюн за наргиле с марката „Tanya".

Стоките са иззети. На водача на камиона е съставен акт и по случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Свиленград.

При втория случай са открити и задържани  3 500 детски комплекти и блузи с лого на „HELLO KITTY" и „DISNEY". Стоката е била натоварена в Турция в камион с българска регистрация и е била предназначена за Германия.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.