Зарадвай болно дете с книжка

Благотворителната акция ще се проведе на 27 и 28 септември в столичен мол

 „Дари книжка! Зарадвай болно дете!“ – под този надслов ще се проведе благотворителна инициатива този уикенд - 27 и 28 септември, между 10 и 22 часа в мола на бул. „Ситняково“ 48.

Благотворителната кампания е част от дейностите в рамките на Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата с помощта на специално обучени аниматори и мобилни библиотеки, съобщава Нова телевизия.

Инициативата носи името „Приказки без край“. Тя е продължение на проведената през месец юли дарителска акция във Варна. Акцията предизвика огромен интерес сред гостите и жителите на морската столица, като само за два дни бяха дарени над 700 книжки. 

Събраното дарение ще бъде връчено на детските клиники на УМБАЛ „Александровска“ и столичните общински лечебни заведения по време на специално събитие в университетската болница на 1-ви ноември.

Националната инициатива „Приказка без край” се реализира в България от месец ноември 2012 г. Целта й е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства. Едновременно с това инициативата позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.