Пласьор на фалшиви банкноти влиза зад решетките

Крими

25-09-2014, 14:13

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

На 2 години и 4 месеца лишаване от свобода  беше осъден  Пламен Петров за това , че  вкарал в обръщение фалшиви пари. 

Това се е случило в условията на продължавано престъпление на територията на Слънчев бряг. На 2 април тази година около 20.30 ч. в магазини за пакетирани стоки в комплекса пазарувал цигари и алкохол с фалшиви левове -  една банкнота с номинал 10 лв. и една банкнота с номинал 20 лв. По късно пробутал 2 броя банкноти с номинал 20 лв  в друг търговски обект. Според съда Петров е знаел, че паричните знаци са подправени.
Той ще търпи наказанието в затвор при първоначален строг режим. Съдът отне в полза на държавата банкнотите – предмет на престъплението.
Окръжен съд – Бургас разгледа наказателното дело срещу Петров по процедурата съкратено съдебно следствие, след като той се призна фактите, посочени в обвинителния акт и даде съгласие те да бъдат ползвани от съда при постановяване на присъдата и да не се събират доказателства в съдебното следствие.
Според обвинителния акт Петров влязъл в магазин в Слънчев бряг и си купил водка, като платил с банкнота от 10 лв. След 10 минути отново влязъл да си купи водка, която заплатил с банкнота от 20 лв. При изброяване на парите от оборота за деня, продавачът забелязал, че банкнотите, дадени от последния му клиент, нямат „воден знак“. Той сигнализирал за това в полицията. След това подсъдимият се върнал за трети път в магазина, да си купи кафе и салам. Търговецът обаче му казал, че системата за плащане е блокирана и Петров излязъл. Той бил задържан от пристигналите служители на реда. Те намерили у него цигари „Лъки Страйк“. В резултат на предприетите издирвателни дейстия те установили, че Петров е посетил по-рано друг магазин, от който си купил същата водка и 5 кутии от цигарите. Петров твърди, че подправените банкноти му били върнати като ресто при пазаруване.
Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.