Възможни партньорства обсъждаха кметът Николов с представител на Babson College

Мисия Бургас

25-09-2014, 14:35

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Възможности за съвместни инициативи и партньорства обсъдиха кметът на община Бургас Димитър Николов и вицепрезидентът по приема в елитния американски Babson College, Бостън, Кортни Минден.

Посещението на представителя на престижното учебно заведение е свързано с обявената от Фондация "Кроношпан" пълна стипендия на стойност 500 000 долара за четиригодишно обучение в колежа на един ученик, който може да бъде избран измежду всички български зрелостници, завършващи средното си образование през 2015 год.

По време на срещата си с кмета Николов г-жа Минден сподели, че тази година авторитетното икономическо издание "Money magazine" е номинирало за първо място Бабсън колидж в класацията си за учебни заведение, в които се изследва съотношението " пари за обучение и реализация на студентите".

Статистиката показва, че 99 % от завършилите този колеж намират веднага работа в различни компании в САЩ и по света.

Целта на г-жа Кортни Минден е да се срещне лично с възпитаниците на Английската гимназия в Бургас и техни връстници от цялата страна, за да ги запознае с традициите на учебното заведение, което представлява, с подробности за курса на обучение, възможностите, които дава образованието там и детайли относно процеса на кандидатстване, критериите за селекция и одобряване на кандидатите.

От този шанс може да се възползва всеки български ученик, който завършва през 2015 година своето средно образование. Изискванията към кандидатите са да знаят отлично английски език, да притежават лидерски качества и да са ангажирани с важни обществени каузи.

Кметът Димитър Николов прие визитата на г-жа Кортни Минден в Бургас като  признание за нивото на образованието в града и изрази желанието си Община Бургас да партнира на Бабсън Колидж и на фондация "Кроношпан" в кампанията за популяризиране на възможността за получаване пълна стипендия за обучение.

Крайният срок за подаване на документи от кандидат-стипендианти е 5 октомври 2014 год.