Д-р Милева от ГЕРБ откри своя кампания за изследване за хепатит

Мисия Бургас

25-09-2014, 14:33

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

ГЕРБ дари обзавеждане на читалището в Ахтопол

Кандидат-депутатът иска първо да се изследват хората в Ново Паничарево

Скрининг кампания за изследване на населението за хепатит Б и С стартира от днес в Бургаска област. "Това е лично моя кауза и се радвам, че успях да я реализирам", сподели за Burgas.utre.bg кандидат-депутата от листата на ГЕРБ за Бургас д-р Галина Милева.

По думите й мобилната лаборатория днес първо ще посети жителите на Ново Паничарево, а после и на рибарското селище. Основната идея обаче е да се обхване максимално населението на целия регион като лабораторията ще обиколи пет населени места.

"Поръчахме специално съответните тестове за бързи резултати, които пристигнаха преди дни от Германия. Процедурата изобщо не е сложна, което може да мотивира повече хора да проверят своя здравен статус, а кампанията е напълно безплатна", каза още заместник-председателката на Комисията по здравеопазване в 41-то НС.

Д-р Милева допълни още, че това е лично нейна кауза, закото като участник в Комисията по здравеопзване и извадила ужасяваща статистика за броя на болните, както и за нелепите начини, по които са се заразили.