Шоу с роботи за първи път на изложението в Пловдив

Мисия Пловдив

25-09-2014, 14:39

Снимка:

Национално училище по роботика

Автор:

Радост Петрова

Всичко от Автора

По-евтини билети за посетителите на Международния технически панаир

Шоу с роботи ще бъде една от атракциите на Есенния технически панаир, който стартира на 28 септември. То се прави за първи път у нас от деца от Националното училище по роботика в Пловдив, които ще покажат различни модели. Състезания с „умните машини“ по сглобяване на кубчето „Рубик“, демонстрации и прожекции на филми за промишлена роботика ще има всеки ден в палата 8. Събитието се провежда под надслов „Рестарт на българската икономика чрез роботизация“, за да подскаже идеи за този бизнес, който някога е бил развит у нас.

Шоуто с роботи само допълва списъка на иновативните продукти, твърдят от панаира. Сред 13-те световни новости е и първият български електромобил, който се зарежда със слънчева и вятърна енергия.  Той не изхвърля във въздуха вредни вещества, а неговата ефективност е над 95%, твърдят създателите му. Те са конструирали и хибридна електроцентрала от ветрогенератор и слънчев панел.

Панаирът пуска тази година и билети на преференциални цени по повод 70-ото юбилейно издание на най-голямото българско изложение.  Талончето за възрастни струва 4 лева, за инвалиди, пенсионери и ученици – 2  лв., а карта за цялата седмица – 12 лева. Фирми, които купуват над 20 билета с предварителна заявка, също ползват  цена от 2 лева за входен талон.

Другата изненада  за посетителите е лека кола „Шкода Ситигоу Амбишън“.  Един от участниците, попълнили анкетни карти, ще получи автомобила, осигурен от Международен панаир Пловдив. Томболата ще се тегли в събота, в 13 часа.