Стара Загора става хип-хоп столица на България

Едни от най-добрите европейски диджеи и танцьори идват за фестивала Groove Masters 2014

Той  ще се проведе от 26 до 28 септември на сцената на античния форум “Августа Траяна”. Организатори на събитието са община Стара Загора, Туристически информационен център и Art from the Heart Сrew.

Основната цел на фестивала е да помогне  развитието на хип-хоп културата в Стара Загора и България, защото у нас не се случват достатъчно събития , където хората, интересуващи се от хип-хоп могат да обменят информация, умения, контакти и да видят реално къде е тяхното място на международната сцена, каза старозагорецът Самуил Топалов от AFTH Сrew.

Groove Masters 2014 ще събере на едно място най-добрите български брейк танцьори, музиканти и диджеи от страната и региона, както и едни от най-добрите европейски диджеи.

Основното събитие, което ще се състои на 27 септември ще бъдат така наречените брейк битки, в които могат да вземат участие всички, които желаят да потанцуват. Петима съдии, сред които и 3-ма чужденци, ще определят победителя в батъла, който ще получи награда в размер на 1000 евро. Това  е една от най-големите материални награди, връчвани на такива състезания у нас.

 Паралелно събитие ще бъде и изложбата на плакати, представяща 13-годишната история на български хип-хоп събития. Официалното откриване ще бъде утре от 20 часа в Регионална библиотека „Захари Княжески” в Стара Загора.

Изложбата представя хронологичен поглед върху над 40 брейк и хип-хоп събития в България от 2001 година насам. Посетителите ще могат да разгледат плакати на събития от София, Стара Загора, Бургас, Пловдив, Варна, Враца, Смолян, Пазарджик и Търговище.

Много от тях са част от личната колекция на Самуил Топалов, а останалите са предоставени от домакини на подобни хип-хоп събития от цяла България.