Устойчивата заетост може да бъде постигната само с ефективни мерки

Това каза кандидатът за народен представител на ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева

Справедливото възнаграждение за достойния ви труд минава през стабилна държава с предвидимо отношение към всеки работодател. Това каза кандидатът за народен представител на ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева на среща с работниците на едно от най-големите шивашки предприятия в Благоевград. Според нея устойчива заетост и траен ръст на икономиката може да бъдат постигнати само с ефективни мерки за насърчаване на малкия и среден бизнес, каквито именно ГЕРБ предлага.

Даниела Савеклиева припомни, че много от големите външни инвеститори са се доверили и са изнесли производствата си в България по времето на кабинета „Борисов“, защото държавата  е била създала прозрачни правила в работата на администрацията и е облекчила бюрократичните процедури пред бизнеса. „Фактът, че основната част от производството е ориентирана за износ е показателен за необходимостта от доверие в нашите европейски партньори. Колкото повече поръчки от тях идват – толкова по-високи заплати ще могат да плащат и работодателите“, допълни още Савеклиева.

На срещата присъства още и кандидатът за депутат Венцислав Хросинков, който подчерта, че работата за повишаване на младежката заетост трябва да е основен инструмент за задържане на младите хора в България. „Всяка година над 22 000 млади хора напускат държавата. Това ще рече, че ежегодно град като Гоце Делчев изчезва от картата на страната“, посочи той. Хросинков допълни, че голяма част от тези хора създават успешни бизнес проекти в чужбина, което е показателно за техния висок потенциал и способности.