Главчев: Това, че избирателите харесват ГЕРБ без Борисов, е поредната опорна точка

Подобни твърдения са в интерес на всички, на които партия ГЕРБ им пречи

Поредната абсурдна опорна точка е, че избирателите харесват ГЕРБ без Бойко Борисов. Нямаше да има ГЕРБ без Бойко Борисов. Това заяви кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ в 23-ти МИР Димитър Главчев по време на разговор със столичани.
„В партия ГЕРБ има много качествени хора и експерти, попитайте всеки един от тях дали може да си представи ГЕРБ без Борисов, той е душата на тази кауза, наречена ГЕРБ“, добави Главчев. Според него подобни твърдения са в интерес на всички, на които партия ГЕРБ им пречи - на статуквото, на задкулисието. “Всички опозиционни партии са анти-ГЕРБ. Всички се съюзиха ГЕРБ да го няма, защото им пречи”, заяви Димитър Главчев.  
Димитър Главчев припомни и направеното от ГЕРБ през годините. “Ние можем да покажем какво сме направили. Градовете, където има два мандата кметове на ГЕРБ, са най-проспериращите български градове. Не отправяме популистки обещания, а си поставяме реалистични цели”, подчерта той. По думите му, Реформаторският блок е потенциален партньор на ГЕРБ в бъдещо управление, ако всичко е на база ценностите, които са заложени в политическия манифест на Европейската народна партия. Той изтъкна, че главният прокурор на България се избира от ВСС, в отговор на всички обвинения по темата.
Кандидатът за народен представител в 23-ти МИР изрази надежда за висока избирателна активност на предстоящите избори на 5 октомври и пълно мнозинство за ГЕРБ. “За нас властта не е самоцел и ние го показахме през февруари месец, 2013 година, когато премиерът Борисов подаде оставка. Всеки трябва да е готов да си подаде оставката пред този, който го е избрал”, категоричен беше Димитър Главчев.  
Главчев заяви, че актуализация на държавния бюджет е наложителна. “Ако не се промени бюджета на държавата, няма да има пари за лечение на хронично болните, няма да има пари за болничната помощ, януари месец ще бъдем изправени пред избора дали да спрем плащанията по външния дълг, или да спрем да изплащаме пенсии. Спирането на обслужване по дълга се нарича фалит на държава”, предупреди той. Димитър Главчев подчерта, че е много важно българите на 5 октомври да изберат стабилността и реалните мерки, които да ни извадят от кризата, в която държавата ни се намира в момента.