10-годишна пострада сериозно, след като се скъса въже на люлка

Момиче на 10 години пострада сериозно при инцидент в „Докторската градина”

Според очевидци детето е паднало от люлка, след като въжето й се е скъсало. Инцидентът е станал около 16:30 часа в четвъртък. По информация от института „Пирогов”, детето е в тежко състояние.

Люлката е част от чисто нова площадка, открита едва преди месец. Към момента има две версии за инцидента – некачествено свършена работа от страна на фирмата, изградила обекта, или последвал вандализъм, който е направил люлката опасна.

От общината посочиха, че в района на „Докторската градина” има изградено видеонаблюдение, като служители на общината са прегледали записа от инцидента и на него се вижда ясно, че освен деца на люлката се качва и възрастен човек.

Той стъпва върху люлката, хваща се за едно от въжетата и по този начин я залюлява. Вижда се още, че люлката се люлее от възрастните изключително силно и в един момент се преобръща, въжето се къса и децата падат.

Всички материали от видеонаблюдението са предоставени на полицията, която е извършила оглед на мястото на инцидента. Ще се проведе досъдебно производство под контрола на прокуратурата.