Премиера на „Вражалец“ в ДТ“Йордан Йовков“

През ноември моноспектакъл на Николай Урумов

В  19 часа  днес в голямата зала на ДТ”Йордан Йовков” в Добрич ще започне премиерата на „Вражалец”. С комедията на Ст.Л.Костов откриваме новия творчески сезон. Тази постановка е и петата ни премиера за 2014-а година, сподели за „Добрич утре” директорът на културната институция Иван Мандев. На сцената ще излязат актьорите Валери Марков, Красимир Демиров, Любов Николова, Георги Калчев, Ема Георгиева, Пламен Маринов, Соня Георгиева, Валентин Андреев - Рафе, Владимир Трендафилов, Ралица Добрева и Атанас Марков. След „ Последната нощ на Сократ”  и „Районна болница”, това е поредната постановка на режисьора Костадин Бандутов в добричкия театър. 

През ноември Николай  Урумов ще представи  в моноспектакъл на сцената на ДТ“Йордан Йовков“ приключенията на Гошо железничаря , съобщи за „Добрич утре”  директорът  Иван Мандев. Постановката е театрална адаптация на „Убийте артиста!” с автор Илко Иларионов – директор на драматичния театър в Плевен. Спектакълът – продукция на ДТ“Йордан Йовков“, ще се играе не само на добричка сцена. След невероятния успех на „ Лалугер”, почитателите на Николай Урумов очакват новата му творческа провокация.

Сред предстоящите заглавия в афиша на Драматичен театър „Йордан Йовков” ще бъдат вероятно „Рибарски свади” на Карло Голдони и „Оркестърът” на Жан Ануи, сподели  още  Иван Мандев.