Нощ на учените в Етнографския музей утре вечер

Бургас Лайф

26-09-2014, 10:00

Автор:

BurgasUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Показват носии и накити от Средецко в Етнографския музей

Събитието започва в 18.00 часа

Етнографският музай в Бургас ще бъде домакин на нощта на учените, която се провежда за пети път. На 26 септември 2014г. Бургас, заедно със София, Пловдив, Русе, Стара Загора и Варна, отново ще се включи в Европейската нощ на учените. Това мащабно събитие се провежда едновременно в цяла Европа (включват се около 300 града). Проектът K-TRIO 2 се финансира от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска-Кюри на програма „Хоризонт 2020”.
Музейната академия е под надслов „Човешкият разум в науката и религията”. В нея своите възгледи ще изложат учени от РИМ – Бургас и богослови. Темите на лекциите са: „Факти и митове за човешкия мозък”, „Ролята на ума в исихазма”, „Вяра и наука”.
Ще бъде представена изложбата „Мистерията на нестинарите”, а по-късно ще бъде прожектирани филми за нестинарството от фонда на музея.
Гостите ще имат възможност да чуят и видят нещо ново, да зададат своите въпроси, да поспорят. „Постарали сме се тази вечер да бъде не само научна, но и забавна”, казаха организаторите.
Нощта на учените започва точно в 18:00ч. в Етнографския музей (ул. “Славянска” 69)!
Входът е свободен!