Пазете чантите и домовете си, епидемия от кражби в Пловдив

Крими

26-09-2014, 12:42

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Три жени станаха жертви на джебчии, четири жилища обрани по един и същи начин

Три жени са обрани само за няколко дни, съобщиха от Второ РУ в Пловдив. Набезите са станали на територията на управлението.

67-годишна пловдивчанка установила, че е останала без портфейла, личните й документи и 200 лева. Според потърпевшата престъплението е извършено, докато чакала на опашка пред павилион на бул. "Шести септември".

В сряда около 18 часа жертва на джебчийска кражба станала и друга пловдивчанка. В търговски комплекс на ул. "Перущица" от чантата на 28-годишната жена е откраднато портмоне с 220 лева и банкова карта. По-рано същия ден в заведение на ул. "Княз Александър І Батенберг" неизвестен извършител взел чантичка с мобилен телефон и задграничен паспорт на 25-годишна руска туристка.

Криминалистите от Първо РУ пък разследват четири кражби от апартаменти в града. Престъпленията са извършени за времето между 7 часа и 20 часа на два адреса на ул. "Пере Тошев" и други два на ул. "Братя Бъкстон" и ул. "3-ти март4. В жилищата е проникнато, след като вратите им били разбити. Общо липсите са - 520 лева, 50 евро, лаптоп, фотоапарат, над 100 грама златни накити и 700 грама бижута от сребро. Работата по образуваните досъдебни производства продължава.