Избрани Новини
Нови изисквания за етикетирането на салами
Задължително изискване - добра четливост
От 13 декември влизат допълнителни изисквания за етикетирането на месните продукти.
Целта е да има а добра четливост, която е свързана с размера на шрифта. Има задължителни реквизити, които трябва да са върху етикета. В колбасите в неядливи обвивки това трябва да е обозначено. Другото важно изискване е за вещества, които предизвикват алергии - те трябва да бъдат изписани в отличаващ ги шрифт. За замразеното месо пък трябва да се напише датата на замразяване, както и да се уточни срок на годност. Много често в магазините се замразяват храни, които не са продадени. Новите изисквания предвиждат това да подлежи на ефективен контрол.
На производителите вече е проведено обучение, а вече има и издадено ръководство.
Топ Новини