Изкуство и музика във фестивален уикенд в Пловдив

Пловдив Лайф

27-09-2014, 09:56

Снимка:

Alter-Native

Автор:

AMG

Всичко от Автора

Млади поети и музиканти представят алтернативно творчество

Първият Фестивал на алтернативното изкуство на млади творци от Пловдив и страната „Plovdiv Alter-Native“ ще се проведе днес и утре  в града под тепетата.
В рамките на два дни ще се проведат изложби, концерти, поетични четения. Визуално и сценично улично изкуство на оживени публични места в центъра на Пловдив ще оживи града, като навсякъде входът е свободен.

 Ето и програмата на фестивала:
27 Септември - Събота:
20:00 в клуб "Библиотеката" млади поети от цяла България ще четат своите произведения, а публиката ще има възможност да гласува и да избере победители.
22:00 в клуб "Библиотеката" ще се проведе награждаването на поетите, ще се презентира фоторазказ на Атанас Куцев от Африка и short film и ще свирят група X-ray.
28 Септември - Неделя:
13:00 на Главната (в разстоянието между Общината и Пощата) художници ще рисуват картините си, като така ще създават произведенията си пред очите на всички в публична среда.
17:00 в пространството между площада и хотел "България" - известно още като "Бингото" - ще започнат пърформанс артистите, като запазваме изпълненията за изненада.
20:00 - клуб Библиотеката - прожектиране на short films направени специално за фестивала, прожектиране на снимките на фотографите от самия фестивал и в почивките между прожекциите :) - група SummersBees, Acoustic Corporation и Петър Борисов. Награждаване на художниците след оценка от журито, както и награждаване на победителите в конкурсът за есе на тема "Свободата" на MediaCafe Bulgaria.