Бивш затворник си метна въжето на пъпа на Пловдив

Крими

27-09-2014, 10:57

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Увиснал в градината зад Природонаучния музей, защото не го искали на работа

Отчаян бивш затворник се самоуби рано сутринта в четвъртък в центъра на Пловдив, пише в-к Монитор. 49-годишният Стоян Пукалов сложил край на живота си, защото месеци наред не можел да си намери работа.

Той излязъл на свобода преди няколко месеца. През цялото време обикалял фирми и питал за работа, но никъде не бил желан. Причината за отказите било именно затворническото му досие. В момента, в който признаел на работодателите, че е лежал зад решетките, вратите му се тръшвали. Несгодите отчаяли до краен предел мъжа, който решил да сложи край на всичко.

Много рано сутринта в четвъртък излязъл от дома си и отишъл в Дондуковата градина зад Природонаучния музей и Централния обреден дом. На една от металните решетки срещу номер 7 на ул. "Бетовен" малко преди 7 часа сутринта метнал примката и увиснал. 

 На шокиращата гледка се натъкнала възрастна жена на 72 години, която минавала оттам. Именно тя в 7,15 часа позвънила на 112, откъдето изпратили на мястото полицейски екип и линейка.

Докторите само констатирали смъртта на бившия затворник, а при огледа полицаите не открили по тялото му да има следи от насилие. Стоян Пукалов бе един от наградените лишени от свобода този април в пловдивския затвор. Тогава управата на зандана спретна великденски конкурс за майсторско боядисване на яйца. 

 Пукалов тогава получи индивидуална награда за проявените умения, която включваше писмена похвала и индивидуална хранителна пратка.