Няколко полезни услуги на Google, които сигурно не познавате

Днес е рожденият ден на търсачката

Да видим кои са по-малко известните, но полезни услуги на търсачката:

Google Body

Проектът Google Body е зашеметяваща визуализация на човешкото тяло, която може да бъде безценна както за студенти по медицина, така и за всички любознателни хора. С помощта на тази услуга можем да пътешестваме през човешкото тяло, започвайки от външната конструкция, и да навлизаме все по-дълбоко и по-дълбоко до най-малките капиляри на кръвоносната система и нервните окончания.

Google Person Finder

Google Person Finder е създаден като средство да се даде възможност на хората да осъщетвят връзка с приятели и роднини след природни и хуманитарни кризи. Проектът е разработен след атаката срещу Световния търговски център през 2001 г. и е част от една по-широка система за антикризисни реакции от Google. 

Google Cultural Institute

Ето нещо за любителите на изкуството и културата. Този проект предоставя възможност за запознаване с хиляди експонати и колекции от музеи и архиви от цял свят. Като част от мисията си по организиране на световната информация Google е направила безценна изложба на съкровищата от световната култура, които могат да се посетят от всеки в интернет.

 

Music Timeline

Може и да не е най-сложният проект на компанията от техническа гледна точка, но от гледна точка на визуализацията Music Timeline е просто страхотен. Тук ще видите популярността на музикални, сравнение един с друг, от 1950 г. насам. Освен това, можете да се запознаете с имената на най-популярните изпълнители в различни години и с техните албуми.