39-годишна поетеса си извади документ за девственост

Животът

27-09-2014, 13:17

Снимка:

Марица.бг

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Заведе безпрецедентно дело за обида срещу свой колега-поет

Поетеса заведе безпрецедентно дело в съда срещу свой колега, който се усъмни в девствеността й. 39-годишната Албена Хинкова настоява да получи 3000 лева от Николай Славов за морални вреди, пише "Марица".

Повод за тъжбата са думите на Славов към Хинкова: Кажи бе, моме! Макар че ти не си мома, но това няма значение.

Спорът за непорочността на Албена се разиграл по време на сбирка на литклуб „Младост” пред дузина известни майстори на перото. "Защо да не съм мома? Как смееш да ми говориш така!", реагирала поетесата. Думите обаче предизвикали гръмкия смях на Славов. Това още повече разпалило Хинкова, която обявила бас, че хименът е непокътнат, срещу 200 бона. И обявила: Може да се оженя утре, а може и след 30 години, но на сватбата ризата ми ще е кървава.

За потрес на невярващите Албена хукнала в Съдебна медицина и си извадила документ, че е девствена. Бележката е приложена като веществено доказателство по делото. Част от литераторите, присъствали на спречкването, ще бъдат викани като свидетели в съда.

Познавам Николай Славов единствено покрай сбирките ни в литературния клуб „Младост”, нямам с него предишен конфликт и не знам какво е предизвикало поведението му, казва пловдивчанката.

"Аз съм поет, членувам в клуб "Метафора", носител съм на различни награди и се изразявам с метафори. Не съм искал да обидя г-ца Хинкова и съм готов да се извиня за метафората, която съм използвал. Впечатлението за обида у нея е фикция, а не реалност", коментира случая Славов. Той 2 пъти опита да се извини по време на първото заседание по делото. Заради искане на нови доказателства съдът го отложи за идния месец.