Англичанинът- педофил от Кюстендил- благородник?

Все още няма повдигнато обвинение срещу него

Англичанинът Ричард Харпър, арестуван от ДАНС за притежание и разпространение на порно с малки момчета, е бил фен на кулинарната рубрика на “24 часа” “Гастрогуру” и редовно е пращал рецепти. Хвалил се, че бил роднина на Симеон Сакскобургготски и обитавал един апартамент с 45-годишен мъж, информира struma.bg.

Британецът, който от години живее в Кюстендил, е със спорна биография. Той беше задържан на 18 септември от агенти на ДАНС в рамките на международната операция срещу престъпността “Архимед”. В компютъра му са открити хиляди снимки и видеофилми с грозни сцени. От ДАНС уточняват, че те са съдържали само секс с малки момченца, което го причислява към групата на т.нар. бойловъри.Харпър споделял извратеното порно със себеподобни от цял свят чрез торенти.

“Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител. При обиските са иззети кореспонденция, компютърни файлове и др., на които са назначени експертизи. Все още няма повдигнато обвинение срещу Ричард Харпър”, каза районният прокурор на Кюстендил Галина Димитрова.