Лиляна Павлова: Наш приоритет е отблокирането на европейските средства

Пред земеделци и животновъди в Стара Загора водачът на листата на ГЕРБ съобщи, че над 32 млрд лева в момента са недостъпни

Всички мерки, които ще вземем по отношение на земеделие, инфраструктура и други сектори, няма да са възможни без европейски средства. Затова наш приоритет е да отблокираме европейските фондове.

Трябва да има стабилно правителство и връщане на доверието. Наша цел е до края на тази година да бъдат отблокирани средствата, да се договорят програми и мерки, и още догодина да започне тяхното изпълнение, каза по време на среща с представители на земеделския бранш в Стара Загора Лиляна Павлова.

Трябва да има балансирана подкрепа за всички сектори в земеделието, както и проектите, които се разработват, да бъдат на интегриран принцип. България има възможност да се възползва от над 32 млрд. лева, които към момента не са достъпни, добави водачът на листата на ГЕРБ в Старозагорски избирателен район Лиляна Павлова. Според нея интегрираният принцип трябва да бъде заложен, за да има ефект от инвестициите, а да не се прави самоцелно усвояване.

В срещата в Стара Загора участва и Десислава Танева, която е водач на кандидат-депутатите от Сливенския район и председател на Комисията по земеделие в НС при управлението на ГЕРБ. Нужно е преразпределение на бюджета на някои мерки. От земеделските производители бяха пренасочени средства за консултиране и други, а така бяха ощетени земеделците. Смятаме, че браншът през този 7 годишен период има натрупан опит за кандидатстване и административен капацитет и няма нужда от допълнително ощетяване, уточни тя.

На срещата-разговор със земеделските производители и животновъдите от Старозагорско присъстваха още областният координатор на ГЕРБ и кмет на Стара Загора Живко Тодоров, Цветан Димитров, зам.-министър на земеделието от кабинета на Бойко Борисов, Свилен Костов, който е ресорен експерт и кандидати за народни представители от 27-ми МИР.