Детелина Николова и Цветан Цветанов прерязаха лентата на обновения парк

Празничните прояви продължават в неделя

Лентата на реконструирания градски парк „Св.Георги” в Добрич официално бе  прерязана днес от заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов и кмета на Добрич Детелина Николова.

Припомняме, че проектът, по който бе обновена зоната е финансиран с близо 5 млн.лева по схема „Зелена и достъпна градска среда" на ОП "Регионално развитие".

Обновени 226 дка паркова площ, като ремонтните работи обхванаха трите части на езерото и пространствата около тях. Изградени са нови функционални зони като скейтпарк, рок сцена, птиче езеро с острови и наблюдателници, ледено езеро, полуостров с пейки, нови площадчета и др. Възстановени са места от парка, като алеята на влюбените, серпентината с многостъпалната водна каскада, островчето със сводестия мост, както и всички останали мостчета в парка. Ремонтиран е и мемориалният комплекс „Хан Аспарух”, където е поставено ново художествено осветление. Подновени са пейките, осветителните стълбове, фонтаните и други елементи на парковото обзавеждане. Създадени са изкуствени острови и плитчини с водни лилии и друга блатна растителност. В рамките на проекта са ремонтирани настилките, преасфалтирани са 26 067 кв. м алеи и са обособени велотрасета.

Празничните прояви, посветени на откриването на обновения и модернизиран парк продължават в неделния ден с хепънинг от 10.00. Ето и пълната програма на мероприятията:

11.00-12.00 ч. - изпълнения на възпитаници на СОУ „Св.Кл. Охридски" на островчето;

11.00-15.00 ч. - ателие по изобразително изкуство "Стела и Дара" - на серпентината;

15.00-16.00 ч. - безплатни прегръдки и балони от БМЧК на алеята на влюбените;

16.00-18.00 ч. - концерт на СОУ „Св.Кл. Охридски", Студио за поп-рок певци „Сарандев" - на рок сцена;

18.00-18.30 ч. - скейт демонстрации;

18.30-20.30 ч. - свирят рок групите „Max Rage", „September 8th", „BLOODRUSH";

20.30-23.00 ч. - вечерни демонстрации на скейт парка с диджей.