София - кандидат за европейска столица на спорта през 2017

София и френският град Марсилия са финалисти в надпреварата за титлата „Европейска столица на спорта през 2017″

Инициативният комитет за Кандидатурата на София за Европейска столица на спорта през 2017 г. ще даде пресконференция на 30 септември (вторник) в 11.30 часа в зала 5 в сградата на Столична община на ул. „Московска“ 33. На нея ще присъства и министърът на спорта Евгения Раданова. На срещата ще бъдат дадени подробности за програмата по посрещане на международното оценяващо жури, което ще пристигне в българската столица през следващия месец.

София и френският град Марсилия са финалисти в надпреварата за титлата „Европейска столица на спорта през 2017″. Тя се присъжда от 2000 година, а някои от досегашните носители на престижното звание са Мадрид, Копенхаген, Варшава и др.

Инициативният комитет за Кандидатурата на София за Европейска столица на спорта 2017 година с председател Елен Герджиков подготви отговорите на специален въпросник, в който част от въпросите са свързани с провежданите домакинства на големи спортни събития, където София като столица е със значителна преднина пред Марсилия.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен