76 ученици се борят за стипендия от 500 000 долара на фондация „Кроношпан”

Документи се подават до 5 октомври

76 ученици от България ще излъчат помежду си носителя на пълната стипендия от 500 000 долара на фондация „Кроношпан” за четиригодишно обучение в престижния университет за предприемачи „Бабсън Колидж” в Бостън, САЩ.
Желаещите да се възползват от този уникален шанс се срещнаха преди два дни в Бургас с вицепрезидента по приема в елитното учебно заведение г-жа Кортни Минден.
Домакин на събитието беше Английската гимназия „Гео Милев”.
Пред учениците г-жа Минден сподели, че те трябва да са наясно ,че влизането в университет от такъв ранг е много сериозна стъпка. Статистиката показва, че 99% от възпитаниците на „Бабсън Колидж” започват работа в корпорации и компании в САЩ, а в тазгодишната класация на „Money magazine” университетът е номиниран за първото място в класацията, която подрежда учебните заведение по критерия „инвестирани средства за обучение и последваща реализация на студентите”.
Претендентите за стипендията от България ще се състезават със свои връстници от няколко европейски държави, но тази година фокусът на фондация „Кроношпан” е насочен върху нашата страна.
От ръководството на фондацията обясниха, че няма условие носителят на стипендията да работи в компанията, след като завърши образованието си.
Българските ученици, които завършват през 2015 год. своето средно образование, могат да подават документи до 5 октомври. Финалният изпит е чрез формата на есе, а финалистите ще преминат през събеседване с г-жа Кортни Минден.
Подробности за условията по кандидатстването могат са поместени в страницата на фондация „Кроношпан” http://kronospanfoundation.org/scholarship/
Дарителите на стипендията ще покрият освен разходите за обучение и таксите по необходимите изпити за серфициране на знанията по английски език от типа на TOFEL.
Същевременно вицепрезидентът на Бабсън Колидж беше приет от кмета на община Бургас Димитър Николов.
Г-н Николов предложи на своята гостенка да бъдат обмислени варианти за сътрудничество в различни кампании и инициативи между елитното учебно заведение в Бостън и Бургас.
Според кмета пристигането в града на представител на Бабсън Колидж е признание за нивото на образование в страната и в Бургас.