Изложба представя акцентите от управленската програма на ГЕРБ

Животът

29-09-2014, 14:18

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цветанов: ГЕРБ ще върне доверието на европейските ни партньори

Пътуващата експозиция ще остане два дни в парк "Марно поле"

Кандидати за народни представители от ПП ГЕРБ за Великотърновски избирателен район, присъстваха при откриването на изложба в парк „Марно поле“. Тя преминава под мотото "Стабилна България. Време е!", с №9 в бюлетината. Пътуващата експозиция представя основните приоритети на ГЕРБ за различните сектори на икономиката, социалната сфера, образованието, селското стопанство, здравеопазването и др.

"В ГЕРБ доказахме, че можем да градим. Работихме във време на тежка криза, но въпреки това след непълния си мандат оставихме толкова, колкото другите управлявали партии, взети заедно, не успяха да съградят през всичките години“, посочи проф. Пенчо Пенчев, втори в листата на ГЕРБ. Партията е осъзнала грешките си и е извела поуки, категоричен е третият по ред кандидат Евгени Стоев. По думите му дори и в този труден момент, в ГЕРБ са уверени, че имат сили и капацитет да поемат управлението на страната и отново да я изведат от тежката ситуация. Мирослав Петков от Горна Оряховица, четвърти в листата на ГЕРБ рано сутринта също разговаря със съмишленици при изложбата. Той подчерта, че управлението на тройната коалиция се е отразило крайно негативно върху бизнеса. Наред със социалните мерки, които партията е предвидила, в програмата на ГЕРБ сериозно внимание е отделено върху стимулиране на малките и средни предприятия.

Властта за ГЕРБ в никакъв случай не е самоцел, заяви пък петият в парламентарната листа Деян Хаджийски. Бъдещото управление ще е възможност да се осъществят управленските идеи и политики, от които България се нуждае спешно. По думите на икономиста Росен Иванов обаче, ако ГЕРБ няма сериозно представителство в следващия парламент, може да не бъде съставено правителство. Това ще въвлече страната в нова спирала от избори и тежка криза във всички сектори. Младите и активни хора разчитат на ГЕРБ, убеден е спортният експерт и доктор по педагогика Георги Давидов, който също е кандидат за народен представител.

Изложбата ще остане в парк „Марно поле“ два дни, за да може повече жители и гости на Велико Търново нагледно да се запознаят с приоритетите на ГЕРБ.