"Танцова фондация Илиев" прави новия спектакъл на "Петлите"

Бургас Лайф

29-09-2014, 16:57

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Петлите приемат нови участници в танцовата трупа

Бургаските артисти подготвят нов проект - фурор: Път за всеки

Какво свързва един от най-известните хореографи у нас Петър Илиев с бургаската танцова формация „Петлите“? Отговорът се крие в предстоящия нов спектакъл на децата от формацията.

Специално да ги подготви за новия им проект в Бургас дойде Петър Илиев- двигателят на двете "Танцови работилници", които се проведоха в Бургас последните лета с участието на известни танцьори. Той е основателят на"Танцова фондация Илиев", с танцови школи у нас и в САЩ. Илиев е познат на масовата аудитория и от участието му в "Магаданс предизвикателството"/"Шоуто на Слави" през 2013 г.
В Младежкия дом бургаските петлeтa и Илиев репетираха часове наред, а настроението сред децата бе повече от приповдигнато. Амбициозните малки танцьори са впечатлени от Илиев и от професионализма му.
След „Пеем и танцуваме, за да не плачем“, бургаските петлета ще изненадат публиката с новия си проект „Път за всеки“. Спектакълът ще представи бедните и богати деца, които се срещат на улицата.
Проектът е замислен в продължение на 5 месеца. „Път за всеки“ ще обиколи много български градове, а защо не и други държави.
Музиката, която зрителите ще могат да чуят е автентичен български фолклор, народна музика с модерно звучене, салса, танго и английски валс. Всичко това ще бъде съчетано с разноцветни светлинни ефекти и пиротехника.
Заедно на сцената с „петлетата“, ще танцуват и техните малки приятели от „Бургаски делфини“. Съвсем скоро се очаква да стане ясна датата на премиерата на „Път за всеки“.